Warning: Undefined array key "accept_cookie_ecomo" in /home/emo/ftp/www.ecomo.pl/inc/cookie.php on line 21
Ok, rozumiem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies.
Warunki dostępu do plików cookies możesz zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej o cookie...

COMO QUALITE DE VIE
WITAMINOWA TERAPIA

Home / Blog Samo Zdrowie / ZDROWIE i FITNESS / CUKIER… CZYM SŁODZIĆ JEŚLI NIE BIAŁYM CUKREM ?

CUKIER… CZYM SŁODZIĆ JEŚLI NIE BIAŁYM CUKREM ?

21 Marzec 2018

STEWIA - Najbardziej wartościowe są te zielone, zebrane tuż przed kwitnieniem rośliny. Zawiera witaminy z grupy B i wit.C oraz cenne minerały: magnez, chrom, wapń, potas, cynk, żelazo, selen, a także tłuszcze i białka.

MIÓD - Wysokoprzetworzony przez pszczoły, ma więcej kalorii niż biały cukier. Jednakże zawiera pewne minerały i enzymy, a więc nie zaburza równowagi mineralnej organizmu w takim stopniu jak cukier. 

SYROP KLONOWY - Syrop o gęstej konsystencji i jasnobrunatnym kolorze zawiera dużo cukru oraz sole mineralne, jak wapń, magnez, potas, fosfor i mangan. Zawiera również witaminy z grupy B, niacynę, biotynę oraz kwas foliowy.

SYROP Z AGAWY - Agawa zawiera także spore ilości inuliny - naturalnego probiotyku, który powoduje wzrost korzystnej flory przewodu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu oraz lipidów w surowicy krwi oraz usprawnia pracę przewodu pokarmowego.

KSYLITOL - ksylitol goi organizm, wzmacnia układ immunologiczny, broni przed chronicznymi chorobami i ma właściwości opóźniające proces starzenia się.

SYROP DAKTYLOWY - Obok cukrów w syropie występują białka, tłuszcze, karoteny, witaminy z grupy B (ale bez witaminy B12), witamina E, wapń, żelazo i fosfor.


Powrót