Warning: Undefined array key "accept_cookie_ecomo" in /home/emo/ftp/www.ecomo.pl/inc/cookie.php on line 21
Ok, rozumiem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies.
Warunki dostępu do plików cookies możesz zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej o cookie...

COMO QUALITE DE VIE
WITAMINOWA TERAPIA

Home / Blog Samo Zdrowie / KOKTAJLE / Koktajl z dyni i mango z sokiem jabłkowym

Koktajl z dyni i mango z sokiem jabłkowym

29 Październik 2017

SKŁADNIKI:

•  4 małe dynie

•  250 ml Soku Como Bio Jabłko

•  2 dojrzałe mango

•  mielony kardamon  

•   lód  

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Jedną z dyń przekrój na pół i wydrąż. Pokrój dynię na mniejsze kawałki, ułóż w naczyniu żaroodpornym i przykryj folią aluminiową. Tak przygotowaną dynię wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu wykrój dynię ze skórki i wystudź. Pozostałe trzy dynie wydrąż dokładnie w środku.

2. Wystudzony miąższ pokrój w kostkę, dodaj mango i sok jabłkowy. Całość zmiksuj, dodając 1/4 łyżeczki

kardamonu.

3. Wydrążone dynie wypełnij do połowy lodem i zalej koktajlem.

Smacznego!

 


Powrót