Warning: Undefined array key "accept_cookie_ecomo" in /home/emo/ftp/www.ecomo.pl/inc/cookie.php on line 21
Ok, rozumiem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies.
Warunki dostępu do plików cookies możesz zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej o cookie...

COMO QUALITE DE VIE
WITAMINOWA TERAPIA

Home / Blog Samo Zdrowie / GOTOWANIE / Pieczony dorsz w korzennych przyprawach.

Pieczony dorsz w korzennych przyprawach.

23 Grudzień 2017

Składniki:

dorsz w całości
olej rydzowy
1/2 łyżeczki kardamonu
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżka przyprawy masala
szczypta czosnku w proszku
3 gałązki świeżego rozmarynu
szczypta soli morskiej
szczypta kurkumy
cytryna
ocet balsamiczny

Przygotowanie:

  1. Rybę dokładnie myjemy oraz nacinamy skórę.
  2. W misce przygotowujemy marynatę: olej rydzowy, kardamon, cynamon, gałkę muszkatołową, przyprawę masala, kurkumę, czosnek, sól i ocet balsamiczny dokładnie wymieszać.
  3. Całą rybę nacieramy marynatą, a do środka wkładamy gałązki rozmarynu i plasterki cytryny.
  4. Tak przygotowanego dorsza wkładamy do lodówki na 2 godziny, po tym czasie wyciągamy ze środka rozmaryn i cytrynę.
  5. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w 200 °C.

Smacznego!


Powrót