COMO QUALITE DE VIE
WITAMINOWA TERAPIA
Pieczony dorsz w korzennych przyprawach.
23 Grudzień 2017
Składniki:
dorsz w całości
olej rydzowy
1/2 łyżeczki kardamonu
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżka przyprawy masala
szczypta czosnku w proszku
3 gałązki świeżego rozmarynu
szczypta soli morskiej
szczypta kurkumy
cytryna
ocet balsamiczny
Przygotowanie:
- Rybę dokładnie myjemy oraz nacinamy skórę.
- W misce przygotowujemy marynatę: olej rydzowy, kardamon, cynamon, gałkę muszkatołową, przyprawę masala, kurkumę, czosnek, sól i ocet balsamiczny dokładnie wymieszać.
- Całą rybę nacieramy marynatą, a do środka wkładamy gałązki rozmarynu i plasterki cytryny.
- Tak przygotowanego dorsza wkładamy do lodówki na 2 godziny, po tym czasie wyciągamy ze środka rozmaryn i cytrynę.
- Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w 200 °C.
Smacznego!
Powrót