Warning: Undefined array key "accept_cookie_ecomo" in /home/emo/ftp/www.ecomo.pl/inc/cookie.php on line 21
Ok, rozumiem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies.
Warunki dostępu do plików cookies możesz zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej o cookie...

COMO QUALITE DE VIE
WITAMINOWA TERAPIA

Home / Blog Samo Zdrowie / GOTOWANIE / KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA

27 Marzec 2018

JAK JĄ PRZYGOTOWAĆ, BY NIE BYŁA GORZKA?

 

Najlepiej zalać ją wrzątkiem, wymieszać i odcedzić. Potem przełożyć do rondelka i zalać świeżą wodą, dodając szczyptę soli.

 

PROPORCJE:

1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody. Gotować na małym ogniu tak długo, aż kasza wchłonie wodę. Można też przygotować ją tylko chwilę, a potem przykryć i zawinąć w koc na 10-12 minut.

 

 PROPOZYCJE PRZYRZĄDZENIA

  1. Śniadaniowa jaglanka z mlekiem (w wersji wegańskiej roślinne), z ulubionymi owocami.
  2. Ugotowana kasza to też sklejający dodatek do wegańskich pasztetów, kotletów mielonych i wegaburgerów.
  3. Deser, np. mus lub budyń, warto do gotowania kaszy użyć mleka. Wówczas najpierw przepłukujesz kaszę wrzącą wodą, ale gotujesz już w mleku.
  4. Nadaje się również jako zamiennik ryżu w rissotto.

 


Powrót